Jezik:

Region:

03 March 2023 Destinacije

Gde za Prvi maj – pet predloga za prolećno putovanje

Prvomajski praznik je idealna prilika za organizaciju kraćeg putovanja i mini odmor.

U mesecu između prvog buđenja proleća i nadolazećeg leta, inspiracija za putovanje dolazi sama od sebe. Ne možete pogrešiti sa produženim vikendom u nekom od evropskih gradova ili sa odlaskom na more kada nema gužve.

Ove godine zamenite tradicionalno prvomajsko roštiljanje u prirodi putovanjem u Ankaru, Izmir, Kataniju, Iraklion ili obližnju Budimpeštu. Na ruku će vam ići i toplo vreme i dugi dani.

Prolećna putovanja za Prvi maj – prijatan predah bez zamaranja

Iskusnim putnicima je poznato da prvomajska putovanja nose rizik od gužvi na putevima i višečasovnog čekanja na graničnim prelazima. Putovanje avionom je najkomforniji način da stignete do vašeg odredišta čuvajući vreme i energiju za bitnije stvari.

Bilo da ste raspoloženi za razgledanje, avanturu ili uživanje na majskom suncu, ovo su naši predlozi za prvomajsko putovanje.

1. Ankara – prepustite se gostoprimljivosti Turske i posetite kolevku jedne civilizacije

Prosečna temperatura u maju: 20 stepeni najviša, 6 stepeni najniža
Prosečno trajanje leta iz Beograda: jedan sat i 55 minuta

Preko veb-sajta, mobilne aplikacije ili u poslovnici Er Srbije brzo i jednostavno možete kupiti avio-karte za Ankaru, drugi po veličini grad u Turskoj, koji odiše šarmom, tradicijom i kosmopolitskim duhom.

Direktnim letom naše kompanije za manje od dva sata stići ćete u tursku prestonicu. Obavezno posetite čuveni Antkabir – mauzolej Mustafe Kemala Ataturka koji se smatra ocem moderne turske države. Tu raskošnu građevinu okruženu zelenilom godišnje poseti na stotine hiljada ljudi.

Obiđite i tvrđavu Ankara Kalesi i osetite autentičnu atmosferu stare Ankare. Tu su i brojni muzeji, džamije, kao i Atakule toranj. Ne propustite ni trg Kizilay, živahno mesto okupljanja u centru grada gde možete obaviti kupovinu po pristupačnim cenama.

2. Katanija - istražite prirodne lepote Sicilije i upoznajte istoriju Italije

Prosečna temperatura u maju: 24 stepeni najviša, 12 stepeni najniža
Prosečno trajanje leta iz Beograda: jedan sat i 55 minuta

Koračajte putevima brojnih osvajača koji su ostavili svoj trag na Kataniji, drugom po veličini gradu na Siciliji. Zamak Ursino, Katedrala Svete Agate, Pjaca del Duomo su samo neke od znamenitosti koje svedoče o bogatoj istoriji tog mesta.

Upustite se u avanturu. Popnite se na planinu Etnu, najviši aktivni vulkan u Evropi i izuzetnu prirodnu oazu u čijem je podnožju smeštena upravo Katanija.

Taj bujan i eklektičan grad bolje ćete upoznati uz pomoć Er Srbije. Već sada možete rezervisati avio-karte za direktan let između Beograda i Katanije.

3. Izmir - biser Egejskog mora

Prosečna temperatura u maju: 25 stepeni najviša, 13 stepeni najniža
Prosečno trajanje leta iz Beograda: jedan sat i 40 minuta

Izmir je nesumnjivo jedan od najlepših gradova Turske. Krase ga prirodne lepote i bogata istorija. Zbog toga, vaše prvomajsko putovanje treba da bude upravo do tog bisera na obali Egejskog mora.

Rezervišite avio-karte Beograd-Izmir i krenite u obilazak grada počevši od glavnog trga Konak, na kome ćete videti njegove simbole Gradsku kuću i Sahat kulu.

Prošetajte se i promenadom Kordon, „štraftom“ duž obale mora gde se smenjuju kafeterije sa baštama, spomenici i velelepne građevine.

Stara pijaca Kemeralti Bazaar biće vaše odredište ako želite da kupite suvenire, orijentalne začine i sveže voće.

4. Heraklion (Iraklion) - bajkoviti odmor na prelepom Kritu

Prosečna temperatura u maju: 23 stepeni najviša, 15 stepeni najniža
Prosečno trajanje leta iz Beograda: jedan sat i 55 minuta

Krit je peto po veličini ostrvo na Mediteranu i nemoguće je upoznati ga za svega nekoliko dana. Zato predlažemo da tokom prvomajskog produženog vikenda usmerite pažnju na njegovu prestonicu Heraklion (Iraklion), jedno od najživljih mesta na ostrvu.

Preko Trga Lavova sa fontanom Morosini, do Arheološkog muzeja i drevnog grada Knososa, svaki deo grada zasigurno će vas oduševiti.

Na pijaci hrane obavezno kupite čuveno kritsko maslinovo ulje, lokalno vino, med ili začinsko bilje. Biće to divan podsetnik na dane provedene na Kritu.

5. Budimpešta - samo sat vremena od Beograda

Prosečna temperatura u maju: 21 stepen najviša, 11 stepeni najniža
Prosečno trajanje leta iz Beograda: jedan sat i 15 minuta

Budimpešta je jedan od najlepših gradova u okruženju i popularno turističko odredište.

Šoping u Budimpešti, banje i kupališta, arhitektura, dvorci, lokalna kuhinja samo su neki od razloga zbog kojih turisti vole mađarsku prestonicu. Uz redovne letove između Beograda i Budimpešte, taj dragulj je još bliži i idealan je za vikend-putovanja.

Lančani most, Budimski dvorac, trgovi, zgrada Parlamenta samo su neke od znamenitosti koje treba obići.

Newsletter

Prijavite se i ne propustite naše posebne ponude.

Registracija

Povoljnije do rezervacije uz online profil! Registruj se i ostvari popust u iznosu od 10% na cenu karte, bez aerodromskih taksi.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Registracija

Još nekoliko informacija potrebnih za kreiranje profila

Lični podaci

Titula

Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje

Pol

Polje je obavezno za popunjavanje

form.recaptcha.message

Hvala na registraciji!

Proveri mejl jer ti uskoro stiže promo-kod sa popustom za tvoje naredno putovanje!

Zaboravljena lozinka

Bez brige. Samo nam pošalji svoj imejl i poslaćemo ti link za kreiranje nove lozinke.

Mandatory field

Lozinka je ažurirana

Poslali smo link za resetovanje lozinke na Vašu mejl adresu