Jezik:

Region:

16 June 2022 Hot Spot

Letnja putovanja za mlade – četiri najpopularnije destinacije

Autorka teksta: Ana Jakovljević, Air Serbia

1. Palma de Majorka, Španija – biser Baleara

Majorka, ostrvo prirodnih lepota, skrivenih laguna duž obale i egzotičnih plaža, predstavlja najveće ostrvo u Španiji. Bistro more, peščane plaže, borove šume, palme i planinski venci krase ovo ostrvo, koje je okruženo tirkiznim morem, sa tajnim uvalama, zlatnim peskom, zelenim lišćem, pospanim kamenim selima i glavnim gradom koji je pun života.

Palma de Majorka je najveći grad i luka na ostrvu, bogat znamenitostima i istorijskim lokalitetima, koji skriva naizgled beskonačan niz galerija, restorana, zanatskih studija i barova. Lutajući u bilo kom pravcu, mogu se naći zakrivljene srednjovekovne ulice sa aristokratskim gradskim kućama, prepuni javni trgovi, živahna boemska naselja i pijace koje su preplavljene svim blagodatima ostrva. Kao mesto bogate istorije, živopisne kulturne scene i gastronomske izvrsnosti, turistima nudi brojne muzeje i palate, remek-dela gotičke arhitekture i preko 500 km obale gde se nalazi više od 200 plaža za uživanje. Neke od najpoznatijih su Cala MesquidaCala Mayor i Cala Millor.

Palma, najveći grad autonomne zajednice Balearskih ostrva u Španiji, je zapanjujuća jer se izdiže u kamenu iz voda Badia de Palma i datira još od davnina. Tu su pomešane prošlost i sadašnjost, vrhunska zabava, različite kulture i divno plavetnilo Sredozemnog mora. Palma je poznata po toplim letima i blagim zimama, ima vrelu letnju mediteransku klimu, a pogodno vreme za plažu obično traje oko 6-7 meseci, od kraja aprila do početka novembra. Oduševićete se kada budete krenuli u obilazak prelepih uvala poznatijih kao “kale”, koje su pravi tirkizni raj. U jednom danu možete obići više uvala, a neke od najpoznatijih su Cala EsmeraldaCala Sa NauCala Murada.

Palma de Majorka je poznata i po najburnijem noćnom životu na ostrvu. Veliki broj klubova i kafića smešteni su upravo u ovom gradu, koji je odličan izbor za noćni provod. La Lonja je popularni deo Palme, prepun kafea, barova i restorana. Osim što je šarmantan preko dana, ostaje i tokom večernjih časova, gde gomila turista dođe kako bi uživali u sjajnoj atmosferi. Na ovom mestu možete uživati u raznobojnim koktelima i ukusnim jelima uz zvukove džeza, španske melodije, klasične i popularne muzike. Centar Palme noću je življi od ostalih delova grada. Poznat je po koktel barovima, gde stanovnici odlaze nakon što završe sa radnim danom, dok se vikendom pretvara u centar zbivanja celog ostrva. Najbolje koktele, uz koje možete jesti španske tapase, probaćete upravo ovde.

Aerodrom se nalazi samo 8 km od glavne metropole ostrva, do kog možete doći autobusom, taksijem, ili unajmljenim automobilom. Avio-karte za direktan let iz Beograda do Palma de Majorke, kao i iz drugih gradova sa presedanjem u Beogradu, možete kupiti u samo par koraka putem našeg sajta, a od ove letnje destinacije vas deli samo 2 i po sata leta iz Beograda.

2. Kavos, Krf, Grčka - savršeno leto za mlade

Krf, jedno od najpopularnijih grčkih ostrva, nalazi se na severu Jonskog arhipelaga i poznat je po istorijskim znamenitostima i prirodnoj lepoti, koju čine plaže zapanjujuće lepote, šume i maslinjaci. Bogata istorija ostrva, gostoprimljivi domaćini, peščane i šljunkovite plaže, smaragdne uvale i kristalno čisto more čine Krf jednom od omiljenih letnjih destinacija i savršena za leto za mlade.

Kavos je grad na jugu ostrva Krf, koji je oaza dobrog provoda za mlade ljude pune entuzijazma i beskrajne energije. Udaljen je od glavnog grada Kerkire oko 48 km i predstavlja jedno od najpopularnijih parti destinacija tokom letnje sezone. Smatra se metropolom noćnog provoda, a prednost mu je to što je cenovno mnogo pristupačniji od destinacija tog tipa. Karakterišu ga duge peščane plaže i veliki broj noćnih klubova i kafića. Ovo mesto je preko dana mirno, dok se uveče otvaraju noćni klubovi i sa zalaskom sunca počinju zabave, koje traju do jutarnjih sati. Tada pravo leto za mlade može da počne.

Kavos, primorski gradić, centar je dešavanja za sve ljubitelje noćnih izlazaka i žurki. Širom glavne ulice možete primetiti preko stotinu kafića, barova, klubova, taverni i restorana koji nude zagarantovano dobar provod, jer iz niza lokala dopiru zvuci poznatih svetskih hitova. U ovom gradu redovno gostuju poznati di-džejevi, što ga čini pravim mestom za klabing. Kavos predstavlja najurbanije mesto na obalama Krfa, ali što je još bitnije, odličnu polaznu tačku za obilazak svih čari ostrva.

Obiđite grad Krf, jer vam šetnja kroz grad može izgledati kao šetnja kroz istoriju. Očaraće vas aristokratske zgrade, spomenici, vizantijske crkve, impresivne tvrđave, kuće mletačkog stila, uske ulice prepune taverni, radnji i kafića koje izlaze na male trgove pune zelenila.

Ne propustite plažu Glifada, koja je dobila ime po istoimenom gradu, a nalazi se oko 16 km od grada Krfa i na oko 90 minuta vožnje od Kavosa. Dugačka oko 1 km, okružena je brdima pokrivenim borovim i maslinovim drvećem. Plaža je peskovita, a duž cele obale se pružaju kafići i restorani gde ćete uživati na ležaljkama, a pored toga se možete oprobati i u vodenim sportovima.

Jedna od najpopularnijih je i Marathias plaža, koja se nalazi u divnoj uvali sa peščanom obalom i kristalno čistom vodom, na oko 20 minuta vožnje od Kavosa. Brojni restorani i taverne pružiće vam uživanje u grčkoj atmosferi i tradicionalnoj domaćoj kuhinji. Sastoji se iz dela gde se nalaze beach barovi, ležaljke, tereni za odbojku i fudbal na pesku, kao i dela gde je netaknuta priroda. Ako želite da šetate po pesku ili da se prepustite moru i suncu, ovo mesto je idealno za vas.

Noćne žurke do kasno u noć, organizovani izleti, akva park, krstarenja i žurke na brodu – sve su to razlozi zbog kojih je Kavos odličan izbor za leto za mlade. Ne propustite da obiđete ovu parti destinaciju, isplanirajte svoj let od Beograda do Krfa preko turističkih agencija sa kojima sarađujemo.

3. Aja Napa, Kipar - oduševiće vas lepota Kipra

Sigurno se pitate zbog čeka je Kipar jedna od preporuka kada je reč o putovanju za mlade. Kipar, jedna od najprivlačnijih destinacija sa 340 sunčanih dana godišnje, nalazi se u istočnom delu Sredozemnog mora, poznat i kao Afroditino ostrvo, jer se ovde, prema predanju, iz mora rodila grčka boginja ljubavi. Ovo ostrvo ima veoma razvijen turizam zahvaljujući bogatoj istoriji, uređenim plažama, ljubaznim i gostoprimljivim ljudima, kvalitetno opremljenim hotelima, mediteranskoj klimi, zanimljivim aktivnostima, ukusnim pićima i primamljivom šopingu. Zastupljeni su najpoznatiji svetski dizajneri po pristupačnijim cenama nego u drugim metropolama. Kipar je najtoplije ostrvo Mediterana gde je temperatura mora preko 22 stepena i zahvaljujući tome, sezona kupanja traje od maja do novembra. Ovo ostrvo krasi oko 60 plaža sa belim peskom i kristalno čistom vodom, koje su odlikovane plavom zastavom.

Putovanja za mlade organizuju se najviše u delu Kipra koji se zove Aja Napa. Bogata je prelepim peščanim plažama sa sitnim peskom i tirkiznom morskom vodom, koje su veoma uređene i nude mnoštvo sadržaja, od sportova na vodi, do tematski uređenog vodenog parka. Uz samu obalu smešteno je mnogo hotela, kao i restorana, kafića, diskoteka i barova iz kojih se čuju zvuci različitih muzičkih žanrova i pružaju blistavi pogledi na more. Poseduje mnoštvo sadržaja, znamenitosti i aktivnosti koji će zadovoljiti svačiji duh.

Aja Napa je mesto koje nudi idealnu kombinaciju odmora i zabave, a nalazi se na oko 40 km od najbližeg aerodroma u Larnaci. Avio-karte do Larnake možete kupiti na našem sajtu u samo nekoliko koraka, u okviru ponude koja obuhvata direktan let od Beograda do Larnake, ali i iz drugih gradova sa presedanjem u Beogradu. Nemojte čekati – što pre rezervišite avio-kartu do jedne od najpoželjnijih destinacija, do koje stižete za samo 2 i po sata leta iz Beograda.

4. Laganas, Zakintos, Grčka – mesto gde nastaju nezaboravne uspomene

Leto za mlade počinje na Zakintosu. Zakintos je grčko ostrvo na Jonskom moru koje svojom zapanjujućom lepotom osvaja turiste širom sveta dugim peščanim plažama sa sitnim belim peskom, kao i svim nijansama tirkizne boje mora koja se prostire u nedogled.

Jedan od simbola Zakintosa jeste svetski poznata Shipwreck ili Navagio plaža, čuvena po misterioznom brodu koji je nasukan na obalu, o kome postoje mnoge interesantne legende. To je verovatno najpoznatija i najposećenija plaža Jonskog ostrva. Popularne plaže koje ne treba propustiti su i Saint Nicola’s beach, koja je privlačna za ljubitelje sportskih aktivnosti na vodi, kao i Banana’s beach, koja se prostire duž obale nekoliko kilometara.

Istoimeni glavni grad Zakintos ili Zante ispunjen je mnoštvom kulturno-istorijskih sadržaja. Ako odlučite da obiđete ovaj šarmantni grad, prošetajte glavnim Dionysios trgom i uživajte u pogledu na nesvakidašnju arhitekturu, probajte sočna grčka vina u restoranu koji se nalazi iznad grada i pruža fantastičan pogled na ceo zaliv. Laganas je najveći zaliv na Zakintosu, po kojem je grad dobio ime, a udaljen je 8 km od glavnog grada Zakintosa. Prepoznatljiv je po raznovrsnom životinjskom i biljnom svetu, a zaštitnim znakom ovog ostrva smatra se - kareta-kareta kornjača. Deo Laganasa je i Nacionalni pomorski park.

Pored prirodnih lepota, Zakintos je prepoznatljiv i po najboljem provodu što ga izdvaja kao jednu od najboljih destinacija kada je leto za mlade u pitanju. Kada se preko dana završi uživanje na divnim plažama Zakintosa, nastupa vrhunski noćni život, jer se u glavnoj ulici Laganasa nalazi ogroman broj noćnih klubova, kao i restorana i taverni u kojima se mogu pronaći jela iz raznih kuhinja širom sveta. Dobra zabava je zagarantovana gde god da odete, jer vas očekuju žurke do zore uz brojne hitove, šarene koktele, kao i grčke rakije. Interesantno je da u ovom mestu većina klubova i diskoteka praktikuje „happy hour“, tako da u određenim lokalima možete naći pivo po ceni od 2,5 evra, dok su kokteli 5-7 evra. Ovde su veoma popularne i žurke na brodu, koje nude nezaboravno iskustvo i traju po nekoliko sati. Ako želite da letujete u mestu koje je aktivno 24 sata dnevno i volite provod, uživaćete u gradu koji nikad ne spava.

Osim noćnog provoda, ovo predivno ostrvo je poznato i po sjajnim izletima i krstarenjima tokom kojih možete uživati u ronjenju u morskim špiljama, gde ćete imati priliku da vidite fascinantne prizore podvodnog sveta, kao i po sportovima na vodi - vožnja kajaka, parasejling, džet-ski i skijanje na vodi.

Zahvaljujući velikom broju poseta od strane turista iz različitih zemalja, muzički izbor je dosta raznolik, i možete biti sigurni da ćete pronaći klub koji vam odgovara, bez mnogo truda. Ukoliko ste u potrazi za mestom gde će svako uspeti da pronađe nešto što mu odgovara - možda bi trebalo da razmislite o Zakintosu kao destinaciji za letovanje. Do ovog prelepog ostrva možete doći veoma brzo i lako, u saradnji sa našim partnerima, turističkim agencijama. Udaljenost od Laganasa do najbližeg aerodroma je oko 7 km.

Newsletter

Prijavite se i ne propustite naše posebne ponude.

Registracija

Povoljnije do rezervacije uz online profil! Registruj se i ostvari popust u iznosu od 10% na cenu karte, bez aerodromskih taksi.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Registracija

Još nekoliko informacija potrebnih za kreiranje profila

Lični podaci

Titula

Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje

Pol

Polje je obavezno za popunjavanje

form.recaptcha.message

Hvala na registraciji!

Proveri mejl jer ti uskoro stiže promo-kod sa popustom za tvoje naredno putovanje!

Zaboravljena lozinka

Bez brige. Samo nam pošalji svoj imejl i poslaćemo ti link za kreiranje nove lozinke.

Mandatory field

Lozinka je ažurirana

Poslali smo link za resetovanje lozinke na Vašu mejl adresu