Jezik:

Region:

26 May 2021 Destinacije

Letovanje u Crnoj Gori - top 5 mesta koje bi trebalo posetiti ovog leta

Sezona godišnjih odmora samo što nije počela. Neki su već isplanirali svoje letovanje i odabrali omiljenu destinaciju. Ukoliko vi spadate u grupu ljudi koja još nije sigurna gde bi letovala, odmor želi da provede u prijateljskom okruženju, zaljubljenik je u Jadran i njegove obale, naš predlog je primorje Crne Gore.

Tivat – živopisan gradić sa posebnim šarmom

Najveće blago sa kojim se ova morska destinacija danas može pohvaliti jeste plaža pod nazivom "Plavi Horizonti" koja je karakteristična po izuzetnoj prirodnoj lepoti i tirkizno-plavom i bistrom moru.

Plaža je peščana, a idealni klimatski uslovi učiniće da se sa ovog mesta kući vratite puni pozitivne energije. Ostale plaže koje su takođe popularne kada je poseta turista u pitanju su: Kukoljina, Belane, Regina i Seljanovo.

Od Tivta do starog grada Kotora se stiže relativno brzo, za desetak minuta, dok je udaljenost do Herceg Novog trajektom svega 20 km. Ukoliko volite dinamičan odmor i izlete, možete se odlučiti da posetite i ova dva veoma atraktivna primorska grada.

Tivat spada u najmlađi grad Boke Kotorske i jedini je grad na crnogorskom primorju koji poseduje aerodrom pa je tako pristupačan turistima širom sveta. Iz Beograda do Tivta avionom se stiže za nepunih sat vremena vožnje. Avio letovi uz poštovanje određenih mera predostrožnosti već uveliko, bez ikakvih problema funkcionišu, pa tako svoju kartu možete rezervisti putem našeg sajta u par koraka.

Bečići – za sve ljubitelje noćnog provoda

Ukoliko želite da uživate u jutarnjoj šetnji dugim peščanim plažama, a da istovremeno imate širok izbor kada se radi o noćnom životu, Bečići su idealno mesto za vas. Svega 3 km je udaljenost ovog atraktivnog turističkog mesta od Budve.

U ovom vrlo popularnom letovalištu među mladima možete rezervisati smeštaj u luksuznom hotelu ili apartmanu i tako pružiti sebi maksimalni užitak. Većina hotela poseduje moderno opremljene sobe, dok se neki od njih mogu pohvaliti bazenima koje mogu koristiti isključivo gosti hotela.

Plaža u Bečićima je duga i peščana, a na pojedinim mestima je široka čak 100 m pa pruža potpuni komfor i opuštanje u svakom sunčanom danu. Sitan pesak idealan je za igranje odbojke, pa tako svi ljubitelji ovog sporta mogu uživati u njemu.

Čanj – savršen izbor za letovanje sa porodicom

Ukoliko idete na odmor porodično i važno vam je da to bude mirno mesto bez prevelikog noćnog sadržaja i buke, izbor može biti gradić koji se nalazi između Petrovca i Sutomora. Naravno, u pitanju je Čanj, poznato turističko mesto po svojoj šljunkovitoj plaži i toplom i blistavo plavom moru.

Sa druge strane, ovo malo crnogorsko mestašce koje je omiljeno mnogim parovima sa malom decom upravo zbog zabrane saobraćaja u naselju, može se pohvaliti brojnim parkovima i ugodnom sredozemnom klimom.

Ukoliko se odlučite da predstojeće leto provedete izležavajući se na obali ovog morskog gradića, obavezno posetite čuvenu Kraljičinu plažu koju krasi netaknuta priroda i kristalno čisto more. Do nje se isključivo stiže brodićem pa ćete tako moći da uživate u malom krstarenju i pogledu na bisernu obalu.

Prčanj – najlepši zaliv na jugu jadranskog mora

Prirodno klimatsko lečilište koje još mnogi nazivaju i vazdušnom banjom, zbog vazduha koji je obogaćen jonima idealno je mesto za sve one koji imaju problema sa učestalim respiratornim infekcijama kao i sa sinusima. Svima je jasno da se radi o Prčnju, najlepšem zalivu u Boka Kotorskoj. Pored lekovitih morskih struja, ovo primorsko mesto je specifično po tome što je voda u moru proglašena izuzetno čistom (dodeljena joj je I i II kategorija).

Što se tiče plaža, one su male i u većini mesta betonske. Najpoznatija je plaža Markov rt koja je duga svega 1 km i prostire se sve do mesta Stoliv kojeg krasi predivna peskovita plaža.

U blizini Prčnja nalazi se stari grad Kotor koji biste takođe trebali da posetite ako ovog leta planirate da odsednete u nekom od hotela ovog poznatog crnogorskog letovališta.

Perast – jedna od najluksuznijih destinacija na crnogorskom primorju

Ukoliko ste zaljubljenik u istoriju i umetnost, a pri tom tragate za posetom unikatnog i impresivnog primorskog grada po mnogo čemu, onda je Perast prava destinacija za vas. Sadašnji izgled nasledio je još u XVIII veku, pa je ceo pomorski grad sagrađen u baroknom stilu. Iako u gradu živi svega 350 meštana, prilikom boravka u Perastu možete posetiti čak 18 malih crkvi. Jedna od njih je i crkva Svetog Nikole sa spektakularnim zvonikom visine od čak 55 m.

Ova crkva je ujedno i glavni simbol ovog zaista nestvarnog gradića.

Sa obale pruža se fantastičan pogled na jedino veštačko ostrvo na Jadranu - Gospu od Škrpjela koje se prostire sa površinom od 3.030 m2.

Što se tiče plaže, do nje se dolazi spuštanjem niz stepenice. S obzirom da je gradić sav u kamenu, preporučuje se mladim bračnim parovima ali i svim onim znatiželjnim osobama koji žele da steknu nezaboravno iskustvo.

Newsletter

Prijavite se i ne propustite naše posebne ponude.

Registracija

Povoljnije do rezervacije uz online profil! Registruj se i ostvari popust u iznosu od 10% na cenu karte, bez aerodromskih taksi.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Registracija

Još nekoliko informacija potrebnih za kreiranje profila

Lični podaci

Titula

Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje
Polje je obavezno za popunjavanje

Pol

Polje je obavezno za popunjavanje

form.recaptcha.message

Hvala na registraciji!

Proveri mejl jer ti uskoro stiže promo-kod sa popustom za tvoje naredno putovanje!

Zaboravljena lozinka

Bez brige. Samo nam pošalji svoj imejl i poslaćemo ti link za kreiranje nove lozinke.

Mandatory field

Lozinka je ažurirana

Poslali smo link za resetovanje lozinke na Vašu mejl adresu