Offline tokom leta

Offline tokom leta

Air Serbia - Offline in the air

Ko ima želju za putovanjima njemu je svako doba godine pravo doba da ode na neku novu ili omiljenu destinaciju.
Možda ne možete da planirate putovanja unapred, destinacije na koje možete da otputujete se menjaju iz dana u dan ili ako ste se uželeli morske obale, vikend putovanje do Jadrana zvuči kao primaljiva ponuda. Split, Dubrovnik, Atina zašto da ne? Er Srbija leti ovog leta do destinacija koje mirišu na morsku so.
Destinaciju birate vi, ali od nje zavise od naši saveti za putovanje. Evo nekoliko saveta iskusnih putnika:

  • Proverite šta smete a šta nikako ne smete da unesete u zemlju odredišta (da li određene lekove možete sa sobom da nosite, u kom tipu prtljaga, da li možete na poklon da odnesete saksijsko bilje, ili ajvar ...) - Zabranjeni predmeti i opasne materije u prtljagu
  • Šta to tačno znači "možete poneti u avion tečnost..." - Zabranjeni predmeti i opasne materije u prtljagu
  • Obeležite svoj prtljag. Ako nemate posebnu oznaku koju biste zakačili na kofer ili torbu, stavite nalepnicu jarke boje. Na taj način nećete pogrešiti prilikom preuzimanja prtljaga, greškom uzeti nečiji i na kraju krajeva ako je vaš prtljag neke jarke boje ili sa navlakom određenog printa, ugledaćete ga prvi i nastaviti vaše putovanje efikasno i brzo.
  • Sa sobom uvek nosite papirnate ili vlažne maramice. Nikad ne znate da li će vam zatrebati. Polivanje vodom ili sokom od jabuke može biti veliki problem u situaciji kada nemate šta da presvučete a neke maramice mogu rešiti problem. Savet plus. Sa sobom nosite rezervnu majicu u rancu/torbu. Na zauzima mesto, a može da bude od koristi.
  • Vazduh u avionima je suvlji nego inače. Kreme za ruke, osveživači lica u obliku termalnih voda ili krema za lice mogu vas osvežiti u pravom trenutku.
  • Ogrnite se. Iako su prolećne destinacije u tom periodu sigurno plus 18°C na aerodrimama a i u avionu nekad zna da vam bude sveže. Od ranog leta, ustajanja u 4h ujutru, i to što ste poneli sako i košulju nije dovoljno. Mantil ili jakna završili u predatom prtljagu i čeka vas u Rimu.. A vi? Šal, ešarpa marama... sasvim dovoljna za let. U suprotnosti, iznad vašeg sedišta možete regulistati protok vazduha i ako vam je pretoplo možete usmeriti pravac duvanja ka Vama. Ako niste sigurni tu je kabinsko osoblje vam pokaže kako. Pritisnete dugme na kojem je nacrtana ljudksa figura i savet stiže.
  • Ako ne želite da vas niko ne uznemirava stavite sunčane naočare. Ili slušalice. Ne morate zaista slušati muziku, ali distancu ste vidno kreirali.
  • To važi i obrnuto. Ako ne želite da niko ne remeti vaš mir, potrudite se da i vi budete korektni prema saputnicima. Sve što vam treba iz ručnog prtljaga uzmite pre poletanja ako je moguće. Fiziološke potrebe obavite na aerodromu jer zaista ako nešto iritira putnike, to su putnici koji kao po marfijevom zakonu sede do prozora i onda često ustaju, odlaze, šetaju i pritom da bi oni prošli, svi ostali moraju da ustanu. Pa to bi i vas iznerviralo zar ne?
Air Serbia - Offline in the air

Let avionom je divno mesto da budete offline up in the air. Umesto telefona ponesite beležnicu, olovku. Časopis ili knjigu. Isključite se sa mreža. Olabavite pertle na patikama, izujte cipele navucite termo čarape i opustite se. Ipak ste među oblacima zar ne? A to se ne dešava baš svakodnevno.

Ne zaboravite masku za lice. Ponesite dve. Nikad se ne zna.