Језик:

Region:

19 April 2023 Дестинације

Овог пролећа откријте неистражене европске градове

Европа је као магнет за туристе који уживају у разгледању Колосеума у Риму или у испијању кафе у башти париског кафеа. Ако сте, међутим, расположени за другачије путовање овог пролећа, предлажемо да кренете мање утабаним стазама и уживате у аутентичном искуству.

Шта је заједничко Хамбургу, Келну, Марсељу и Гетеборгу? Све су то европски градови до којих полећемо у мају и који ће вас засигурно одушевити.

Отпутујте до Шведске, Немачке и Француске и откријте лепоте ређе бираних дестинација Старог континента.

Хамбург - лучки град пун изненађења

Хамбург је град шаренолике архитектуре, од збијених кућа уз стотине канала који теку кроз град, до модерних пословних зграда, карактерише га свеприсутна разноликост.

На обали реке Елбе сместила се филхармонија Лаби, чија је зграда право архитектонско чудо. У основи је обложена препознатљивом црвеном циглом на коју се наставља стаклени део. Тај спој модерног и традиционалног је карактеристичан за Хамбург. Поглед са њеног видиковца на луку и оближња здања вероватно ће вам одузети дах.

Обавезно посетите Минијатурну земљу чуда, читав свет у малом. Овај музеј представља остварење дечачког сна браће Брауна, близанаца који су, маштајући о пределима широм света, почели да праве разнолике фигуре. Ту ћете видети највећу макету железнице на свету, реплике пејзажа Алпа из Аустрије и Швајцарске, али и градова Хамбурга, Рима, Венеције, Лас Вегаса и многих других. Љубитеље авијације одушевиће призор полетања и слетања авиона на минијатурну писту дужине 14 метара. Ако у Хамбург долетите са нама, та реплика ће вам бити позната, с обзиром да је прављена управо по узору на хамбуршки аеродром.

Поред посете музејима и споменицима културе, предлажемо да се упустите у дуге шетње градским улицама како бисте осетили аутентични дух града. Посетите рибљу пијацу, урбани део са модерним продавницама, али и чувене немачке гостионице са изузетном понудом хране и пића.

Резервишите авио-карте Београд-Хамбург у свега неколико корака путем нашег сајта. Поред авио-карата од Београда до Хамбурга, нудимо летове до Хамбурга и из других градова, уз преседање у Београду.

Гетеборг – најбоље чувана тајна Шведске

Као други по величини град у Шведској, Гетеборг је често у сенци познатијег Стокхолма. Ипак, Гетеборг је због свог богатог културног наслеђа, задивљујуће природе и зелених површина, као и одличног ноћног провода итекако вредан посете.

Центар града красе канали инспирисани холандским стилом градње. Занимљив је и податак да у Гетеборгу постоји чак 400 километара водених путева.

Иако богат садржајима, тај град се може обићи и пешке, или још боље, бициклом. Гетеборг је изузетно наклоњен бициклизму, па ћете дуж канала и реке Готи пронаћи бројне стазе за бициклисте. У граду је саобраћај регулисан тако да омогућава пријатну вожњу на два точка.

Ако тражите авантуру или путујете са децом, не пропустите Liseberg забавни парк, највећи тематски парк у Скандинавији. Ту су и музеји за свачији укус, а ми вам препоручујемо Маритиман музеј водених објеката и Гетеборшки музеј уметности.

Обавезно обиђите једно од острва у оквиру гетеборшког архипелага, до којих ћете лако стићи бродићем или трајектом. Сва острва су без аутомобила, док вас на острву Варго очекује аутентична природа и ту нећете пронаћи ни продавнице ни ресторане.

Резервишите авио карте из Београда до Гетеборга, од ког вас дели око два и по сата лета.

Келн – бисер на реци Рајни

Немачки град Келн кроз бројне сајмове, фестивале и смотре живи током читаве године. Већ смо писали о томе зашто је фебруар најбоље време за посету Келну, а сада вам представљамо и његове главне адуте.

Келнска катедрала је заштитни знак града у ком данас постоји још 11 романских цркава, базилика и катедрала. Оне нису само верски објекти, већ и архитектонска чуда која плене панорамом Келна.

Обавезно посетите Brüsseler Platz, део хипстерске Белгијске четврти која је начичкана кафићима. Иначе, Келн је град са највећим бројем пабова у Немачкој, као и са посебном традицијом испијања пива. Оригинално келнско пиво Келш точи се у цилиндричним чашама налик епруветама.

Један од десет најпосећенијих музеја у Немачкој је Музеј чоколаде у Келну. То је читав чоколадни свет у којем посетилац може да путује кроз 3.000 година стару историју чоколаде. Одушевиће вас и Buchandlung Valther Konig, јединствена књижара на три спрата која омогућава да сатима разгледате на хиљаде књига које за тему имају архитектуру, филм, дизајн, моду и друге области уметности.

Келн је од овог пролећа још ближе! Резервишите авио-карте Београд-Келн или летите директно од Ниша до Келна.

Марсељ – један од најлепших градова Француске

Марсељ је права алтернатива познатим француским летовалиштима на Азурној обали и пружа потпуно несвакидашњи начин уживања у Медитерану.

Симбол града је Стара лука, у којој ћете у јутарњим часовима сигурно видети гласне рибаре како продају свој свеж улов. На сваком кораку наићи ћете на ресторане у којима можете пробати различите рибље специјалитете и морске плодове.

Обавезно посетите марсељску Оперу, било да уживате у њеном репертоару или само у погледу на велелепно архитектонско здање. Прошетајте и „улицом конопља“ Rue La Canbière, чији изглед датира из 19. века и која се пружа дужином од чак један километар.

Уживајте и у јединственом шарму четврти La Panier, смештеној у срцу Марсеља. То је најстарији део града са уским уличицама, осликаним фасадама, аутентичним кафићима са прелепим терасама и малим дизајнерским радњама. Биће вам потребна кондиција за бројне степенице које ћете овде затећи, али ћете бити богато награђени погледом на плаветнило Медитерана.

Резервишите авио-карте Београд-Марсељ и уживајте у чарима тог града.

Newsletter

Пријавите се и не пропустите наше посебне понуде.

Регистрација

Повољније до резервације уз онлајн профил! Региструј се и оствари попуст у износу од 10% на цену карте, без аеродромских такси.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Регистрација

Још неколико информација потребних за креирање профила

Лични подаци

Титула

Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање

Пол

Поље је обавезно за попуњавање

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Хвала на регистрацији!

Провери мејл јер ти ускоро стиже промо-код са попустом за твоје наредно путовање!

Заборављена лозинка

Без бриге. Само нам пошаљи свој имејл и послаћемо ти линк за креирање нове лозинке.

Mandatory field

Лозинка је ажурирана

Послали смо линк за ресетовање лозинке на Вашу мејл адресу