Језик:

Region:

16 June 2022 Hot Spot

Летња путовања за младе – најпопуларније дестинације

Ауторка текста: Ана Јаковљевић, Air Serbia

1. Палма де Мајорка, Шпанија – бисер Балеара

Мајорка, острво природних лепота, скривених лагуна дуж обале и егзотичних плажа, представља највеће острво у Шпанији. Бистро море, пешчане плаже, борове шуме, палме и планински венци красе ово острво, које је окружено тиркизним морем, са тајним увалама, златним песком, зеленим лишћем, поспаним каменим селима и главним градом који је пун живота.

Палма де Мајорка је највећи град и лука на острву, богат знаменитостима и историјским локалитетима, који скрива наизглед бесконачан низ галерија, ресторана, занатских студија и барова. Лутајући у било ком правцу, могу се наћи закривљене средњовековне улице са аристократским градским кућама, препуни јавни тргови, живахна боемска насеља и пијаце које су преплављене свим благодатима острва. Као место богате историје, живописне културне сцене и гастрономске изврсности, туристима нуди бројне музеје и палате, ремек-дела готичке архитектуре и преко 500 км обале где се налази више од 200 плажа за уживање. Неке од најпознатијих су Cala MesquidaCala Mayor и Cala Millor.

Палма, највећи град аутономне заједнице Балеарских острва у Шпанији, је запањујућа јер се издиже у камену из вода Badia de Palma и датира још од давнина. Ту су помешане прошлост и садашњост, врхунска забава, различите културе и дивно плаветнило Средоземног мора. Палма је позната по топлим летима и благим зимама, има врелу летњу медитеранску климу, а погодно време за плажу обично траје око 6-7 месеци, од краја априла до почетка новембра. Одушевићете се када будете кренули у обилазак прелепих увала познатијих као “кале”, које су прави тиркизни рај. У једном дану можете обићи више увала, а неке од најпознатијих су Cala EsmeraldaCala Sa NauCala Murada.

Палма де Мајорка је позната и по најбурнијем ноћном животу на острву. Велики број клубова и кафића смештени су управо у овом граду, који је одличан избор за ноћни провод. Ла Лоња је популарни део Палме, препун кафеа, барова и ресторана. Осим што је шармантан преко дана, остаје и током вечерњих часова, где гомила туриста дође како би уживали у сјајној атмосфери. На овом месту можете уживати у разнобојним коктелима и укусним јелима уз звукове џеза, шпанске мелодије, класичне и популарне музике. Центар Палме ноћу је живљи од осталих делова града. Познат је по коктел баровима, где становници одлазе након што заврше са радним даном, док се викендом претвара у центар збивања целог острва. Најбоље коктеле, уз које можете јести шпанске тапасе, пробаћете управо овде.

Аеродром се налази само 8 км од главне метрополе острва, до ког можете доћи аутобусом, таксијем, или унајмљеним аутомобилом. Авио-карте за директан лет из Београда до Палма де Мајорке, као и из других градова са преседањем у Београду, можете купити у само пар корака путем нашег сајта, а од ове летње дестинације вас дели само 2 и по сата лета из Београда.

2. Кавос, Крф, Грчка - савршено лето за младе

Крф, једно од најпопуларнијих грчких острва, налази се на северу Јонског архипелага и познат је по историјским знаменитостима и природној лепоти, коју чине плаже запањујуће лепоте, шуме и маслињаци. Богата историја острва, гостопримљиви домаћини, пешчане и шљунковите плаже, смарагдне увале и кристално чисто море чине Крф једном од омиљених летњих дестинација и савршена за лето за младе.

Кавос је град на југу острва Крф, који је оаза доброг провода за младе људе пуне ентузијазма и бескрајне енергије. Удаљен је од главног града Керкире око 48 км и представља једно од најпопуларнијих парти дестинација током летње сезоне. Сматра се метрополом ноћног провода, а предност му је то што је ценовно много приступачнији од дестинација тог типа. Карактеришу га дуге пешчане плаже и велики број ноћних клубова и кафића. Ово место је преко дана мирно, док се увече отварају ноћни клубови и са заласком сунца почињу забаве, које трају до јутарњих сати. Тада право лето за младе може да почне.

Кавос, приморски градић, центар је дешавања за све љубитеље ноћних излазака и журки. Широм главне улице можете приметити преко стотину кафића, барова, клубова, таверни и ресторана који нуде загарантовано добар провод, јер из низа локала допиру звуци познатих светских хитова. У овом граду редовно гостују познати ди-џејеви, што га чини правим местом за клабинг. Кавос представља најурбаније место на обалама Крфа, али што је још битније, одличну полазну тачку за обилазак свих чари острва.

Обиђите град Крф, јер вам шетња кроз град може изгледати као шетња кроз историју. Очараће вас аристократске зграде, споменици, византијске цркве, импресивне тврђаве, куће млетачког стила, уске улице препуне таверни, радњи и кафића које излазе на мале тргове пуне зеленила.

Не пропустите плажу Глифада, која је добила име по истоименом граду, а налази се око 16 км од града Крфа и на око 90 минута вожње од Кавоса. Дугачка око 1 км, окружена је брдима покривеним боровим и маслиновим дрвећем. Плажа је песковита, а дуж целе обале се пружају кафићи и ресторани где ћете уживати на лежаљкама, а поред тога се можете опробати и у воденим спортовима.

Једна од најпопуларнијих је и Marathias плажа, која се налази у дивној ували са пешчаном обалом и кристално чистом водом, на око 20 минута вожње од Кавоса. Бројни ресторани и таверне пружиће вам уживање у грчкој атмосфери и традиционалној домаћој кухињи. Састоји се из дела где се налазе beach барови, лежаљке, терени за одбојку и фудбал на песку, као и дела где је нетакнута природа. Ако желите да шетате по песку или да се препустите мору и сунцу, ово место је идеално за вас.

Ноћне журке до касно у ноћ, организовани излети, аква парк, крстарења и журке на броду – све су то разлози због којих је Кавос одличан избор за лето за младе. Не пропустите да обиђете ову парти дестинацију, испланирајте свој лет од Београда до Крфа преко туристичких агенција са којима сарађујемо.

3. Аја Напа, Кипар - одушевиће вас лепота Кипра

Сигурно се питате због чека је Кипар једна од препорука када је реч о путовању за младе. Кипар, једна од најпривлачнијих дестинација са 340 сунчаних дана годишње, налази се у источном делу Средоземног мора, познат и као Афродитино острво, јер се овде, према предању, из мора родила грчка богиња љубави. Ово острво има веома развијен туризам захваљујући богатој историји, уређеним плажама, љубазним и гостопримљивим људима, квалитетно опремљеним хотелима, медитеранској клими, занимљивим активностима, укусним пићима и примамљивом шопингу. Заступљени су најпознатији светски дизајнери по приступачнијим ценама него у другим метрополама. Кипар је најтоплије острво Медитерана где је температура мора преко 22 степена и захваљујући томе, сезона купања траје од маја до новембра. Ово острво краси око 60 плажа са белим песком и кристално чистом водом, које су одликоване плавом заставом.

Путовања за младе организују се највише у делу Кипра који се зове Аја Напа. Богата је прелепим пешчаним плажама са ситним песком и тиркизном морском водом, које су веома уређене и нуде мноштво садржаја, од спортова на води, до тематски уређеног воденог парка. Уз саму обалу смештено је много хотела, као и ресторана, кафића, дискотека и барова из којих се чују звуци различитих музичких жанрова и пружају блистави погледи на море. Поседује мноштво садржаја, знаменитости и активности који ће задовољити свачији дух.

Аја Напа је место које нуди идеалну комбинацију одмора и забаве, а налази се на око 40 км од најближег аеродрома у Ларнаци. Авио-карте до Ларнаке можете купити на нашем сајту у само неколико корака, у оквиру понуде која обухвата директан лет од Београда до Ларнаке, али и из других градова са преседањем у Београду. Немојте чекати – што пре резервишите авио-карту до једне од најпожељнијих дестинација, до које стижете за само 2 и по сата лета из Београда.

4. Лаганас, Закинтос, Грчка – место где настају незаборавне успомене

Лето за младе почиње на Закинтосу. Закинтос је грчко острво на Јонском мору које својом запањујућом лепотом осваја туристе широм света дугим пешчаним плажама са ситним белим песком, као и свим нијансама тиркизне боје мора која се простире у недоглед.

Један од симбола Закинтоса јесте светски позната Shipwreck или Navagio плажа, чувена по мистериозном броду који је насукан на обалу, о коме постоје многе интересантне легенде. То је вероватно најпознатија и најпосећенија плажа Јонског острва. Популарне плаже које не треба пропустити су и Saint Nicola’s beach, која је привлачна за љубитеље спортских активности на води, као и Banana’s beach, која се простире дуж обале неколико километара.

Истоимени главни град Закинтос или Занте испуњен је мноштвом културно-историјских садржаја. Ако одлучите да обиђете овај шармантни град, прошетајте главним Dionysios тргом и уживајте у погледу на несвакидашњу архитектуру, пробајте сочна грчка вина у ресторану који се налази изнад града и пружа фантастичан поглед на цео залив. Лаганас је највећи залив на Закинтосу, по којем је град добио име, а удаљен је 8 км од главног града Закинтоса. Препознатљив је по разноврсном животињском и биљном свету, а заштитним знаком овог острва сматра се - карета-карета корњача. Део Лаганаса је и Национални поморски парк.

Поред природних лепота, Закинтос је препознатљив и по најбољем проводу што га издваја као једну од најбољих дестинација када је лето за младе у питању. Када се преко дана заврши уживање на дивним плажама Закинтоса, наступа врхунски ноћни живот, јер се у главној улици Лаганаса налази огроман број ноћних клубова, као и ресторана и таверни у којима се могу пронаћи јела из разних кухиња широм света. Добра забава је загарантована где год да одете, јер вас очекују журке до зоре уз бројне хитове, шарене коктеле, као и грчке ракије. Интересантно је да у овом месту већина клубова и дискотека практикује „happy hour“, тако да у одређеним локалима можете наћи пиво по цени од 2,5 евра, док су коктели 5-7 евра. Овде су веома популарне и журке на броду, које нуде незаборавно искуство и трају по неколико сати. Ако желите да летујете у месту које је активно 24 сата дневно и волите провод, уживаћете у граду који никад не спава.

Осим ноћног провода, ово предивно острво је познато и по сјајним излетима и крстарењима током којих можете уживати у роњењу у морским шпиљама, где ћете имати прилику да видите фасцинантне призоре подводног света, као и по спортовима на води - вожња кајака, парасејлинг, џет-ски и скијање на води.

Захваљујући великом броју посета од стране туриста из различитих земаља, музички избор је доста разнолик, и можете бити сигурни да ћете пронаћи клуб који вам одговара, без много труда. Уколико сте у потрази за местом где ће свако успети да пронађе нешто што му одговара - можда би требало да размислите о Закинтосу као дестинацији за летовање. До овог прелепог острва можете доћи веома брзо и лако, у сарадњи са нашим партнерима, туристичким агенцијама. Удаљеност од Лаганаса до најближег аеродрома је око 7 км.

Newsletter

Пријавите се и не пропустите наше посебне понуде.

Регистрација

Повољније до резервације уз онлајн профил! Региструј се и оствари попуст у износу од 10% на цену карте, без аеродромских такси.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Регистрација

Још неколико информација потребних за креирање профила

Лични подаци

Титула

Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање

Пол

Поље је обавезно за попуњавање

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Хвала на регистрацији!

Провери мејл јер ти ускоро стиже промо-код са попустом за твоје наредно путовање!

Заборављена лозинка

Без бриге. Само нам пошаљи свој имејл и послаћемо ти линк за креирање нове лозинке.

Mandatory field

Лозинка је ажурирана

Послали смо линк за ресетовање лозинке на Вашу мејл адресу