Језик:

Region:

Услови куповине

Ер Србија својим путницима нуди могућност обележавања пртљага приоритетним привесцима. Услови коришћења услуге приоритетног обележавања пртљага наведени су овде.

Сматра се да је сваки путник који резервише Ер Србија Priority Baggage Tagging услугу прочитао, разумео и прихватио Услове.

Ер Србија нуди услугу приоритетног обележавања пртљага свим путницима Ер Србије (онима који путују летовима које обавља Ер Србија и који имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115), под условом да путовање путника почиње летом који обавља Ер Србија.

 

Ер Србија није у могућности да понуди ову услугу путницима који путују летовима које обавља Ер Србија, али имају карте са кôдом друге авио-компаније (карте које не почињу бројем 115), нити путницима Ер Србије (онима који путују летовима које обавља Ер Србија и имају карте са JU кôдом (карте које почињу бројем 115) чији итинерер укључује више летова или летове на које преседају а које обавља Ер Србија.

 

У случају делимичног или потпуног пада система, када се целокупни прихват пртљага обавља ручно (издавање карата за укрцавање, исписивање привезака за пртљаг, креирање PIL, PBL, APIS, итд), Ер Србија неће бити у могућности да обезбеди ову услугу. У таквим ситуацијама, молимо путнике да се обрате нашем представнику за односе са путницима. Ер Србија ће вам у оваквим случајевима исплатити надокнаду у складу са својом пословном политиком.

Приоритетно обележавање пртљага није исто што и прихват и отпрема ломљивог пртљага.

 

Ер Србија не прихвата раније резервације за ову услугу. Услуга се може резервисати и платити искључиво у моменту тражења, у супротном Ер Србија не може гарантовати њену реализацију.

 

Услугу приоритетног обележавања пртљага можете набавити преко airserbia.com, Контакт центра, у свим Ер Србија пословницама, код одређених туристичких агената, преко наше Web Check-In платформе, као и на свим шалтерима за пријаву на лет и услужним шалтерима широм наше мреже (тамо где је услуга у понуди). Услугу можете купити најкасније 60 минута пре полетања (само на шалтеру за пријаву на лет на аеродрому).

 

Цене услуге су по комаду пртљага, по путнику. Цене су подложне изменама и могу варирати у зависности од промене курса размене.

 

У случају породице или групе која путује заједно, сапутници путника који је платио ову услугу неће имати право на бесплатну услугу (услуга се наплаћује сваком путнику понаособ).

 

Цена услуге приоритетног обележавања пртљага иста је за одрасле и за децу (од 2 до 12 година). Пртљаг беба ће бити бесплатно обележен приоритетним привеском под условом да су сви одрасли који путују заједно са бебом платили услугу приоритетног обележавања за све комаде свог пртљага.

 

Услуга приоритетног обележавања пртљага је бесплатна за путнике Ер Србије који путују Бизнис класом, као и за носиоце Etihad Guest Platinum и Exclusive картица.

 

Број комада пртљага се може повећати. Уколико путник купи додатне кофере, мораће да плати приоритетни привезак за сваки купљени комад пртљага. Најлакши начин да се ово раније уради јесте преко дела "Моја резервација" на нашој интернет страници најкасније 4 сата пре полетања.

 

У случају да путнику, након што је платио услугу приоритетног обележавања пртљага, буде одобрен већи број дозвољеног пртљага, додатни комади пртљага неће аутоматски бити обележени приоритетним привесцима. Путник је дужан да плати приоритетно обележавање сваког додатног комада пртљага (у случају куповине додатних комада пртљага).

Куповином, односно коришћењем ове услуге путници не стичу Etihad Guest миље.

 

Путницима који су се определили за ову услугу саветује се да понесу са собом доказ о плаћању (у било ком облику - електронском или штампаном).

 

У случају грешке или пада система, Ер Србија ће тражити од путницију да покажу валидан доказ о плаћању, у супротном услуга неће бити обезбеђена.

 

Доказом о плаћању сматра се EMD - скраћеница за Electronic Miscellaneous Document (ваучер издат путнику као потврда о плаћању). Слип о извршеној трансакцији не сматра се валидним доказом о плаћању.

 

Путници који су платили за приоритетно обележавање пртљага морају на аеродрому оставити свој пртљаг на посебним шалтерима за остављање пртљага или на првом слободном шалтеру за пријаву на лет како би пртљаг био обележен приоритетним привесцима. Напомињемо да Ер Србија нема посебне шалтере за остављање пртљага на свим аеродромима. У том случају, пртљаг се оставља на уобичајеним шалтерима за пријаву на лет, без права да то учине преко реда (у односу на путнике који чекају у реду за пријаву на лет).

Услови рефундације и рекламација који се односе на услугу приоритетног обележавања пртљага независни су од услова рефундације карата.

 

Услуга не подлеже рефундацији након куповине (чак ни у случају да путник откаже авио-карту).

 

Уколико вас Ер Србија преусмери на лет који не обавља она, плаћена услуга приоритетног обележавања пртљага биће поништена и рефундирана.

 

У случају промене карте због преласка на вишу класу превоза, износ плаћен за услугу приоритетног обележавања пртљага може се искористити за плаћање преласка на вишу класу превоза (важи за све врсте преласка на вишу класу) или може бити рефундиран (важи за било коју врсту преласка на вишу класу превоза, осим прелазак до кога не дође вољом путника).

 

У случају промене карте (због уношења додатних услуга или уколико путник промени датум путовања), услуга приоритетног обележавања пртљага преноси се на нови лет (уколико је у понуди за тај лет). У том случају путник може и поништити ову услугу и искористити је за плаћање нове карте.

 

Жалбе односно захтеви за надокнаду везани за услугу приоритетног обележавања пртљага не решавају се у авиону или на аеродрому.

Услугу приоритетног обележавања пртљага за рачун Ер Србије пружају спољни агенти за прихват и отпрему. Путници који сматрају да нису добили обећану услугу молимо да се обрате Ер Србија представнику за односе са путницима и поднесу рекламацију заједно са доказима који поткрепљују њихове тврдње. Ер Србија задржава право да сваки рекламацију разматра по сопственом нахођењу и од случаја до случаја.

 

Ер Србија ће одбити све захтеве за надокнаду примљене више од месец дана после датума лета.

 

Услуга приоритетног обележавања пртљага је непреносива.

Ер Србија задржава право да измени Услове коришћења услуге приоритетног обележавања пртљага у било које доба без претходне најаве односно образложења. Путници подлежу оним Условима коришћења који су важили у моменту куповине услуге, осим ако су добили обавештење о изменама Услова коришћења и исте прихватили.

 

Ер Србија ће све измене Услова коришћења објављивати у писменој форми путем airserbia.com.

Регистрација

Повољније до резервације уз онлајн профил! Региструј се и оствари попуст у износу од 10% на цену карте, без аеродромских такси.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Регистрација

Још неколико информација потребних за креирање профила

Лични подаци

Титула

Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање

Пол

Поље је обавезно за попуњавање

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Хвала на регистрацији!

Провери мејл јер ти ускоро стиже промо-код са попустом за твоје наредно путовање!

Заборављена лозинка

Без бриге. Само нам пошаљи свој имејл и послаћемо ти линк за креирање нове лозинке.

Mandatory field

Лозинка је ажурирана

Послали смо линк за ресетовање лозинке на Вашу мејл адресу