Језик:

Region:

26 December 2023 Дестинације

Магично путовање кроз Србију

Неодољива места која ће вас освојити!

Било да долазите као туриста или послом, у Србији ћете пронаћи нешто за себе. Представљамо вам тек део онога што наша прелепа земља има да понуди и позивамо вас да боравак искористите да добро упознате Србију. Ко је једном дошао, увек се враћа. Неки бирају да слете на највећи аеродром „Никола Тесла“ у Београду, али има и оних којима више одговарају два мања међународна аеродрома – Константин Велики у Нишу и Морава код Краљева

Београд, град који никада не спава

Престоница Србије је живахна и модерна метропола у којој се преплићу богата историја и брзи ритмови савременог живота. Београд се налази на врху свих листа локација које треба посетити у Србији, а да бисте разумели због чега је тако, неопходно је да бар један дан проведете у граду који лежи на ушћу Саве у Дунав.

Београд је један од најстаријих градова у Европи. Сведок богате историје града је Калемегданска тврђава, која га чува још од времена Келта. Данас је то омиљено место туриста, а и сами становници Београда ту долазе када им је потребно мирно место за предах од градске вреве, за размишљање или шетњу.

Уколико желите да осетите дух старог Београда, обавезно посетите Скадарлију. Та боемска четврт са каменом калдрмом и бројним кафанама идеално је место за дружење уз традиционални српски ручак или вечеру уз музику.

Незаобилазна београдска тачка је Музеј Николе Тесле. Са више од 150.000 посетилаца годишње то је један од најпосећенијих музеја у Београду. Управо на том месту видећете различиту заоставштину славног проналазача српског порекла. Поред бројних научних радова, цртежа, шема и писама, у Музеју се налазе и лични предмети Николе Тесле.

На само неколико минута лагане шетње од музеја, налази се једна од највећих православних цркава на свету. Храм Светог Саве својом белом фасадом и златним крстом доминира градским хоризонтом, па готово да нема краја града са ког га нећете приметити.

Земун, некада аустроугарски град, а данас део Београда смештен „преко реке“ причаће вам своју аутентичну причу. То је идеална локација за шетње поред реке, дугим кејом, који красе бројни ресторани и кафићи. Понуда је велика, ваше је само да одаберете. Када сте већ у Земуну, никако не смете пропустити да обиђете кулу Гардош са које се простире предиван поглед на Дунав и стари део Београда.

Дунавска рапсодија у Новом Саду

Нови Сад је други по величини град у Србији, који је по свом карактеру потпуно другачији од престонице.

У самом срцу града налази се средиште урбаног живота, Трг слободе. Окружен кафићима, ресторанима и бројним радњама, трг представља савршено место за опуштање, дружење и ослушкивање ритма Новог Сада и његових становника.

Ипак, најпознатији симбол града је Петроварадинска тврђава, никад освојено војно утврђење из 18. века које доминира изнад обале Дунава. Сваког лета Петроварадин је домаћи једног од највећих музичких догађаја у Европи, EXIT фестивала. Хиљаде посетилаца из различитих крајева Србије и света долазе на Петроварадин како би уживали у музици, али и необичном амбијенту тврђаве, под звезданим небом.

Вински путеви Војводине

Нема бољег начина да откријете аутентични дух Војводине него кроз њене винске путеве. На плодном тлу Фрушке Горе, која је национални парк и планинско чудо Срема, постоје бројни виногради, а од врста грожђа која се ту гаје настају нека од најбољих вина у региону.

Управо на Фрушкој гори налазе се бројни православни манастири, који су и данас на известан начин центри духовности, али и уметности и образовања.

Нека вас са Фрушке Горе, вински пут даље води до обронака Вршачких планина и банатских винограда. Баш ту, недалеко од града Вршац, налазе се неки од најпознатијих винских подрума који датирају из 19. века и чија вас вина засигурно неће разочарати.

Калеидоскоп суботичких боја и облика

Суботица изгледа као град из бајке. Раскошна архитектура града у стилу сецесије, позната је као art nouveau и представља својеврсни калеидоскоп боја и облика који улице претвара у уметничко дело. Зграде Градске куће, Синагоге, Рајхлове палате и Народног позоришта чине тај град галеријом на отвореном.

На само неколико минута вожње од Суботице налази се Палићко језеро, оаза мира и опуштања. То популарно излетиште пружа могућност вишесатних лаганих шетњи кроз бујне паркове поред језера. Када се уморите, несумњиво ће вам пријати традиционални укуси које нуде оближњи ресторани, док ће најмлађи посетиоци сасвим сигурно уживати у обиласку зоолошког врта.

Српске планинске лепотице

Копаоник је најпосећенији скијашки центар у Србији који током већег дела године нуди прилику за уживање у снегу било да скијате или више волите мање „екстремне“ спортове попут санкања. Тај национални парк једнако је примамљив зими и лети и нуди велики избор хотела, спа центара, ресторана, кафеа и барова, који раде до дубоко у ноћ.

Нешто нижа од Копаоника, али једнако примамљива туристима је планина Златибор. То је омиљено место за зимовање породица са децом, али велики број заљубљеника у планине посећује га и лети, с обзиром на то да нуди бројне могућности за активан одмор. Смештен у срцу западне Србије, Златибор је лако доступан и зато не пропустите прилику да га обиђете. Одушевиће вас гостопримство златиборских домаћина, као и избор различитих аутентичних специјалитета. Са Златибора се ретко ко врати празних руку, а ми вам предлажемо да обавезно пробате и са собом кући понесете домаће слатко од шумских јагода, златиборски стари сир или ливадски мед.

Недавно је на Златибору покренута и нова гондола која повезује центар Златибора са скијалиштем Торник. То је најдужа панорамска гондолу на свету, на којој вожња траје око 25 минута по правцу и представља право уживање за све заљубљенике у природне лепоте.

Национални парк Тара скрива прелепе пејзаже, од густих шума до пространих видиковаца са којих се можете дивити лепотама реке Дрине. То је дом ендемске врсте бора, Панчићеве оморике, која је понос Таре и целе Србије. Љубитељи адреналина често посећују ту планину јер пружа бројне могућности за авантуре, попут параглајдинга, зип-лајна или рафтинга на реци Тари.

Newsletter

Пријавите се и не пропустите наше посебне понуде.

Регистрација

Повољније до резервације уз онлајн профил! Региструј се и оствари попуст у износу од 10% на цену карте, без аеродромских такси.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Регистрација

Још неколико информација потребних за креирање профила

Лични подаци

Титула

Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање
Поље је обавезно за попуњавање

Пол

Поље је обавезно за попуњавање

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Хвала на регистрацији!

Провери мејл јер ти ускоро стиже промо-код са попустом за твоје наредно путовање!

Заборављена лозинка

Без бриге. Само нам пошаљи свој имејл и послаћемо ти линк за креирање нове лозинке.

Mandatory field

Лозинка је ажурирана

Послали смо линк за ресетовање лозинке на Вашу мејл адресу